Dnes otvorené 08:00 - 19:00, Pohotovosť po tel. dohovore na partnerskej klinike Primavet v Rači do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá

+421903655648

Nelinka s tráviacimi ťažkosťami pri odbere krvi

Nelinka s tráviacimi ťažkosťami pri odbere krvi

Naša klinika disponuje hematologickým aj biochemickým analyzátorom krvi, ktorý využívame najmä v prípadoch, keď potrebujeme poznať hodnoty parametrov čo najrýchlejšie.

Keďže malá bojovníčka Nelinka zvracala, museli sme odobrať krv na zhodnotenie funkcie pečene, obličiek a taktiež iónovej balancie. Podľa výsledkov sa nastaví ideálna terapia zahŕňajúca, napr. aj podávanie infuzneho roztoku.

Hematologický a biochemický analyzátor 

Hematologický analyzátor nám pomáha diagnostikovať stav krvi zvieracích pacientov. Analyzuje 12 resp. až 18 rôznych parametrov vrátane 3 histogramov. Slúži nám na určenie počtu bielych, červených krviniek a krvných doštičiek. Toto je dôležité pre posúdenie typu a závažnosti prebiehajúceho ochorenia, pre určenie nedostatku červených krviniek tzv. anémie a pre včasné odhalenie porúch zrážanlivosti krvi. Biochemický analyzátor nám umožňuje diagnostikovať už v priebehu niekoľkých minút pečeňové a obličkové parametre, hladinu elektrolytov, C-reaktívny proteín a ďalšie potrebné parametre v krvi, sére alebo plazme pomocou testovacích púžkou s Qr kódom. Vyšetrenie krvi by ste mali považovať za významnú úlohu v prevencii ochorení aj u starších psov a mačiek. Nezabúdajte, že s pravidelnou prevenciou dokážete zlepšiť zdravotný stav Vášho domáceho miláčika, a tak mu zabezpečiť kvalitný a dlhší život.