Dnes otvorené 08:00 - 19:00, Pohotovosť po tel. dohovore na partnerskej klinike Primavet v Rači do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá

+421903655648

Kastrácia kocúrov a sterilizácia mačiek

Kastrácia kocúrov a sterilizácia mačiek

Kastrácia kocúrov a sterilizácia mačiek patria medzi rutinné zákroky vo veterinárnej praxi. Nie je však "kastrácia" ako "kastrácia".

Na našej klinike používame pri všetkých operáciách sedatíva a anestetiká, ktoré organizmus rýchlo metabolizuje, a tým pádom ho čo najmenej zaťažia. Či kocúr alebo mačka majú zavedenú intravenóznu kanylu, čím máme zabezpečený prístup do krvného obehu pre podanie liekov, infúzie. Aj v prípade akútneho stavu vieme rýchlo aplikovať potrebné medikamenty.
 
Zvieratá sú monitorované, dôležité parametre sú zapisované do anesteziologického protokolu vyškolenou asistentkou (na fotografii asistentka Sofi), zahrievané tepelnou podložkou. Majiteľovi odovzdávame zvieratko pri plnom vedomí, schopné reagovať, vnímať, prijímať vodu a potravu. Jasper už má zákrok za sebou a majiteľka sa teší, že už nebude doma značkovať a "zápachať". V prípade, že mate záujem o preventívnu kastraciu alebo sterilizáciu Vášho zvieratka, volajte na číslo 0903655648.