Dnes zatvorené

+421903655648

Bobík a jeho mliečne očné zúbky

Bobík a jeho mliečne očné zúbky

Zdravotné problémy sa nevyhýbajú ani zvieratkám členov týmu kliniky EasyVet. Svoje by vedela rozprávať naša psia kaderníčka Erika.

Toto roztomilé šteniatko pudlíka patrí práve jej a problémy, ktoré ho trápia by sa nedali spočítať na prstoch jednej ruky. Jedného problému, ktorý sa týka perzistentných mliečnych očných zubov v hornej čeľusti, sme sa dnes pomohli psíkovi zbaviť. V prípade, že mliečne zúbky Vášmu miláčikovi nevypadnú samé do 7. mesiaca života, musíme im pomôcť vonku my, a to chirurgickou extrakciou.

Zákrok je nutnosť

Zákrok je nutnosť, ak sa zuby neodstránia, zachytáva sa medzi nimi potrava, ty pádom sa tvorí rýchlejšie povlak a zubný kameň. A čo je dôležitejšie "dospelácke" zuby sa posúvajú do patologickej polohy. Počas zákroku je zvieratko zaintubované a monitorujeme mu životné funkcie. Používame najnovšie sedatíva a anestetiká, aby bola narkóza čo najbezpečnejšia. Bobík, tak sa psík volá, si už pár minút po zobudení z anestézie cupital po svojich nôžkach s paničkou domov.

V prípade, že Vás psík má podobný problém, neváhajte nás kontaktovať ohľadom konzultácie zákroku na čísle 0903655648. Budeme sa na Vás a Vášho štvornohého kamaráta tešiť!