Dnes otvorené 08:00 - 19:00, Pohotovosť po tel. dohovore na partnerskej klinike Primavet v Rači do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá

+421903655648

Geriatrický pacient

Geriatrický pacient

Veľa majiteľov zvierat si neuvedomuje, že aj zvierací miláčik starne, tým pádom začne spadať do kategórie geriatrický pacient.

Táto kategória začína u malých plemien psov vo veku 8-9 rokov, stredné plemená psov od veku 7-8 rokov, veľké plemená psov od 6. roku života. Vekový priemer, kedy je najlepšie podstúpiť prvé geriatrické vyšetrenie so psom je 7 rokov. U mačiek je tento vek posunutý vyššie, a to 8. rok života.

Vplyvom zvyšujúceho sa veku zvieraťa klesá funkcia imunitného systému, zviera je náchylnejšie na ochorenia infekčného charakteru, taktiež k poklesu činnosti jednotlivých orgánových sústav, najčastejšie zlyháva funkcia obličiek, pečene a srdca; a takisto k rozvoju nádorových ochorení. Netreba zabúdať na chrup a pohybovú sústavu, ktorá sa vekom "opotrebúva". Tiež dochádza k poklesu metabolizmu, môžu sa rozvinúť metabolické a endokrinologické problémy. V neposlednom rade starší organizmus potrebuje iné zloženie živín v potrave, aby prospieval. Keďže nám záleží na zdraví Vášho seniora, do ponuky služieb našej kliniky sme zahrnuli "geriatrické vyšetrenie".

Vyšetrenie zahŕňa viacero úkonov

Geriatrické vyšetrenie zahŕňa viacero úkonovktoré sú potrebné pre odhalenie prípadného ochorenia. V prvom rade sa veterinárny lekár porozpráva s majiteľom o zdravotnom stave jeho miláčika. Potom pristupuje k základnému klinickému vyšetreniu. Psíka alebo mačičku si veterinárny lekár prehliadne, prehmatá, vypočuje srdce a pľúca a zmeria TRIAS (teplota, dychová frekvencia, pulz). Po tomto vyšetrení prichádza na rad odber krvi (hematologické a biochemické vyšetrenie), vyšetrenie moču a zobrazovacie techniky vyšetrenia (USG, RTG). Na základe výsledkov týchto vyšetrení, ktoré sa zreferujú majiteľovi, sa zhodnotí stav pacienta, prípadne sa zvolí vhodná terapia a skonzultuje sa výživa geriatrického pacienta.

Ak budete mať záujem podstúpiť toto preventívne geriatrické vyšetrenie s Vašim miláčikom, neváhajte nám zavolať na číslo 0903 655 648 a dohodnúť si termín na presný čas. O Vášho miláčika sa postaráme ako o vlastného, s láskou a empatiou. V prípade nálezu, ktorý nebudeme môcť vyriešiť u nás na klinike, Vás referujeme špecialistom, pretože nám záleží na najlepšej starostlivosti pre Vás aj Vaše zvieratko.

Budeme sa na Vás a Vášho miláčika tešiť!

Viac informácii nájdete TU: https://www.easyvet.sk/sk/prebiehajuce-akcie/detail/akciovy-balicek-pre-majitelov-psov-a-maciek-seniorov